Advertorial Reklam Nedir?

Advertorial reklamlar, dergi, gazete veya internet sitelerinde yayınlanan editoryal dille yazılan reklamlardır. Bu reklam hedef kitleyi bir firma hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılır.

Haziran 2, 2022 - 16:34
Şubat 5, 2024 - 06:23
 0  164
Advertorial Reklam Nedir?

Advertorial reklam, haber formatında hazırlanan özel içerikli reklam türünü ifade eder. Bu format, ürün veya hizmetleri tanıtan haber veya makale gibi içerikler sunarak kullanıcıları etkilemeyi amaçlamaktadır. Terim ilk kez 1946 yılında kullanılmış ve uzun yıllar yazılı ve görsel basında yaygın olarak kullanılmıştır. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital platformlarda da yaygınlaşan reklam reklamları, SEO çalışmalarında tanıtım metni olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Bu reklam türü, kullanıcılarla içerik aracılığıyla etkileşim kurarak ürün veya hizmetleri daha organik bir şekilde tanıtmayı amaçlamaktadır.

Advertorial reklam nedir?


Advertorial reklamlar, dergi, gazete veya internet sitelerinde yayınlanan editoryal dille yazılan reklamlardır. Bu reklam içerikleri hedef kitleyi bir firmanın ürün veya hizmeti hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılmaktadır. Dolayısıyla Advertorial kelimesi İngilizce 'reklam' ve 'editör' kelimelerinden oluşmaktadır. Yalnızca metin olarak kullanılabileceği gibi video, fotoğraf veya bunların bir kombinasyonunu kullanmak da mümkündür.

Türkiye'de bu tür reklamlar aslında basın bülteni özelliklerini ve geleneksel reklamcılığın bazı özelliklerini taşımaktadır. Bu reklamların işlevini tam olarak anlayabilmek için basın bültenleri veya geleneksel reklamlarla karşılaştırmak faydalı olacaktır. İster basın bülteni ister geleneksel reklam olsun, reklam amaçlı reklamlar her türlü pazarlama çabası gibidir; Hedef kitle ve yayınlanacağı platform dikkate alınarak hazırlanır.

İçerik bilgi ile okuyucuyu kendisine çeker


Okuyucu hayatında kullanabileceği faydalı bilgilere ulaşabileceğine inanır. Bu nedenle yoluna çıkan metinle ilgilenmeyi tercih ediyor. Reklam ise insanların mümkün olduğunca kaçınmaya çalıştığı şeydir. Kullanıcılar çok kısa bir gezinme sonrasında reklam olduğu ortaya çıkan içeriklerden hızla uzaklaşıyor. Reklam metni, reklamın iletmek istediği mesajı iletir. Okuyucu bu metinleri gönüllü olarak kullanır veya paylaşır. Bu tür reklamların halkla ilişkiler faaliyetlerinde kullanılmasının en önemli nedenlerinden biri de budur.

Bugünün reklamı yalnızca metin ile sınırlı değildir

Advertorial reklam kampanyası bir radyo programında veya video içeriğinde yapılabilir. Önemli olan içeriğin gerçek içerikten farklı olmamasıdır; İçerik açısından kullanıcıya değer katması açısından; Belli bir kısımda konu ile ilgili reklam kısmına geçmek gerekiyor. Sonuç olarak haber, sektörel yayıncılık açısından ülke ekonomisinde sektöre ve hedef kitleye “doğrudan” bir katkı oluşturmaktadır. Reklam, işletmenin bilinirliğini artırır ve sektörü genişleterek marka değerini artırır. Öte yandan pazarlama yoluyla satışı desteklemektedir.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Haber Ajandası Sektör haberleri işletmeler için son derece önemli olduğundan firmalara ve sektörlere yönelik daha bilgilendirici içeriklere yer veriyoruz. İşletmeleri bilgilendiren haberleri takip edin.