Cloud Hosting Nedir?

Tıpkı normal barındırma hizmetlerini kullananlar gibi, bulut (Bulut Hosting) kullanan web siteleri de oldukça çeşitlidir. Ancak bazı durumlarda bulut barındırma özellikle popülerdir.

Haziran 2, 2022 - 18:27
Şubat 5, 2024 - 06:25
 0  288
Cloud Hosting Nedir?

Bulut barındırma, web sitelerinin veya uygulamaların ihtiyaçlarına uygun, esnek ve ölçeklenebilir bir barındırma hizmetidir. Bu sistemde veriler ve uygulamalar sanal sunucularda barındırılır ve bir ağ üzerinden sunulur. Bulut barındırma, yüksek performans, güvenilirlik ve kaynaklara anında erişim sağlar. Kaynaklar ihtiyaca göre otomatik olarak ölçeklenir ve trafik arttıkça veya azaldıkça maliyetler optimize edilir.

Bu esneklik, işletmelere maliyet tasarrufu ve daha güçlü bir altyapı sunar. Ek olarak, verilerin yedeklenmesi ve güvenliği genellikle sağlayıcı tarafından yönetilerek kullanıcılara daha güvenli bir barındırma çözümü sağlanır. Yoğunluğu dengelemek ve çalışma süresini artırmak için birden fazla farklı sunucu kullanan bir barındırma türüdür. Web siteniz tek bir sunucu yerine merkezi bir havuzdaki kaynaklarla desteklenen bir küme kullanır. Öncelikle bulut barındırma nedir? Bu soruyu açıklığa kavuşturalım.

Kısaca bulut barındırma nedir?


Bir sunucuda sorun oluştuğunda başka bir sunucu devreye girerek çalışmaya devam eder. Bulut teknolojisini birbirine bağlı bir dizi bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. Ağa ne kadar çok sunucu bağlanırsa, bulutta o kadar fazla kaynak kullanılabilir. Bulut kümesi adı verilen bir kümeden bir etki alanınız var. Geleneksel web barındırmada bunun tersi olur ve tek bir sunucudan belirli miktarda alan elde edersiniz. Bulut barındırmanın temel faydaları, önemli ölçüde artan çalışma süresi, izole edilmiş kaynaklar, kolay ölçeklenebilirlik ve özel IP adresidir.

Cloud hosting mimarisi nedir?


Artık bulut hosting nedir sorusunu cevapladığımıza göre artık bulut mimarisini açıklamamız gerekiyor. Bulut mimarisi, normal web sitesi hizmetinde kullanılan kurulumdan oldukça farklıdır. Çoğu paylaşılan dosya paylaşım hizmetinin merkezi bir yaklaşımı vardır; Bu, tek bir sunucunun birden fazla web sitesini barındırdığı anlamına gelir. Ancak sunucuda bir sorun olması durumunda sunucudaki tüm hesaplar olumsuz etkilenecektir.

Ancak bulut hizmeti dağıtım yaklaşımı bu sorunu ortadan kaldırır. Her web sitesi birden fazla düğüme "dağıtıldığından", kümedeki herhangi bir sunucunun çökmesi durumunda her şey çalışmaya devam eder. Arama motorları ve sosyal medya platformları gibi büyük web siteleri dağıtım yaklaşımını kullanır. Çünkü tek bir sunucu bu kadar yükü kaldıramaz. Bunun gibi büyük projeler ya kendi bulut mimarisini yaratır.

Hangi tür web siteleri kullanır?


Tıpkı normal barındırma hizmetlerini kullananlar gibi, bulutu kullanan web siteleri de oldukça çeşitlidir. Ancak bazı durumlarda bulut barındırma özellikle popülerdir. Eğer web sitesi hayati önem taşıyorsa, yani firma bu web sitesi olmadan verimli olamıyorsa; o zaman bulut kesinlikle iyi bir fikir. Ayrıca çoğu e-ticaret sitesi veya kurumsal siteler ve trafiği yüksek projeler tarafından da tercih edilmektedir. Daha fazla güce ihtiyaç duymanız durumunda bulut barındırmayı ölçeklendirmek de kolaydır. Yüksek trafiğe veya tıklamaya eğilimli haber ajansları ve yayıncılık ile ilgili şirketler için uygun bir çözümdür. Sonuç olarak, bulut barındırma çoğu durumda iyi bir çözümdür. Bu nedenle sanal sunuculara ve paylaşımlı hizmetlere güçlü bir rakiptir.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Haber Ajandası Haber gündemi, şirketler ve sektörler hakkında bilgilendirici içeriklerin yanı sıra, işletmeler ve iş dünyası için son derece önemli bilgiler sunuyor.