Cloud Hosting Nedir?
Tıpkı normal barındırma hizmetlerini kullananlar gibi, (Cloud Hosting) bulut kullanan web siteleri de oldukça çeşitlidir. Ancak, bazı durumlarda bulut barındırma özellikle popülerdir.

Yoğunluğu dengelemek ve çalışma süresini artırmak için birden fazla farklı sunucu kullanan barındırma türüdür. Web siteniz tek bir sunucu yerine merkezi bir havuzda kaynaklarla çalışan bir küme kullanır.
Kısaca bulut barındırma nedir?
Bir sunucuda sorun oluştuğunda başka bir sunucu devreye girer ve çalışmaya devam eder. Bulut teknolojisini birbirine bağlı bir dizi bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. Ağa ne kadar çok sunucu bağlanırsa, bulut için o kadar çok kaynak kullanılabilir. Bulut kümesi adı verilen bir kümeden bir etki alanınız var. Geleneksel web barındırma ile bunun tersi olur ve tek bir sunucudan belirli bir miktar alan elde edersiniz. Bulut barındırmanın ana faydaları, önemli ölçüde artan çalışma süresi, yalıtılmış kaynaklar, kolay ölçeklenebilirlik ve özel IP adresidir.
Cloud hosting mimarisi nedir?
Bulut barındırma nedir yanıtını verdiğimize göre, bundan sonra bulut mimarisini açıklamak gerekiyor. Bulut mimarisi, normal web sitesi hizmetinde kullanılan kurulumdan oldukça farklıdır. Paylaşılan dosya paylaşım hizmetlerinin çoğu merkezi bir yaklaşıma sahiptir, yani tek bir sunucu birden çok web sitesini barındırır. Ancak sunucuda bir sorun olursa sunucudaki tüm hesaplar olumsuz etkilenir.
Ancak bulut hizmetinin devreye alma yaklaşımı bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Her web sitesi birden çok noktaya "dağıtıldığından", kümedeki herhangi bir sunucu arızalanırsa her şey çalışmaya devam eder. Arama motorları ve sosyal medya platformları gibi büyük web siteleri dağıtım yaklaşımını kullanır. Çünkü tek bir sunucu böyle bir yükü kaldıramaz. Bunun gibi büyük projeler ya kendi bulut mimarisini kurar.
Hangi tür web siteleri kullanır?
Tıpkı normal barındırma hizmetlerini kullananlar gibi, bulut kullanan web siteleri de oldukça çeşitlidir. Ancak, bazı durumlarda bulut barındırma özellikle popülerdir. Web sitesi hayati bir öneme sahipse, yani şirket bu web sitesi olmadan verimli olamıyorsa; o zaman bulut kesinlikle iyi bir fikirdir. Ayrıca çoğu e-ticaret sitesi veya kurumsal siteler ve yüksek trafikli projeler tarafından da tercih edilmektedir. Daha fazla güce ihtiyaç duymanız durumunda bulut barındırmanın ölçeklendirilmesi de kolaydır. Bu, yüksek trafiğe veya tıklamaya eğilimli haber ajansları ve yayıncılık ile ilgili firmalar için uygun bir çözümdür. Sonuç olarak, bulut barındırma çoğu durumda iyi bir çözümdür. Bu nedenle sanal sunuculara ve paylaşımlı servislere güçlü bir rakiptir.
Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?






