Sosyal Pazarlama Nedir?

Sosyal pazarlama daha çok tüketici bakış açısı sağlar. Tüketicilerin ürün veya hizmetlerle ilgili yaşadığı sorunlara çözüm bulmak ve bunları çok daha iyi seviyelere taşımak gerekiyor.

Haziran 2, 2022 - 18:11
Şubat 5, 2024 - 06:24
 0  156
Sosyal Pazarlama Nedir?

Sosyal pazarlama, bir ürün veya hizmeti topluma fayda sağlayacak şekilde sunarken kitlelerin davranışlarını etkilemektir. Tüketicilerin ürün veya hizmetlere yönelik tutumlarını olumlu yönde değiştirmek ve inançlarını artırmak için tasarlanmış bir pazarlama stratejisidir. Bu stratejide öne çıkan, kitlesel satışı ön planda tutan, doğrudan pazarlamayı hedefleyen, reklam ve halkla ilişkileri besleyen bir sürecin yürütülmesidir. Bu tür çalışmalar, bir ürün veya hizmet sunarken kitlelerin davranışlarını topluma faydalı olacak şekilde etkilemeyi amaçlamaktadır.

Sosyal pazarlama kavramı


Sosyal pazarlama daha fazla tüketici bakış açısı sağlar. Tüketicilerin ürün veya hizmetlerle ilgili yaşadıkları sorunlara çözüm getirmek, onları çok daha iyi bir noktaya taşımak için; Tercih edilen sosyal pazarlama yöntemi, toplumun yararlanabileceği uygulamaları ortaya koymaktadır.

Örneğin, cam şişe suların topluma daha fazla pompalanması; Plastik şişe suların tüketim alışkanlıklarından kademeli olarak çıkarılması sosyal pazarlamadır. Bunun en önemli nedeni ise plastiklerin dünya üzerinde yok edilmesi en zor maddelerden biri olmasıdır.

Öte yandan cam ürünlerin geri dönüştürülerek sağlıklı olması nedeniyle; Kullanımını artırma isteğinin gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma idealinden kaynaklandığı anlatılmalıdır. Topluma yön veren bilgi paylaşımı, gelecekte kitlesel pazarlamanın gücünü belirler. Sosyal medya ve e-bülten yayıncılığı konusunda bilinçli ve aktif olmak gerekiyor. Facebook, Twitter veya LinkedIn gibi hesapları en verimli şekilde kullanın. İlgili kişilerin posta kutularına ulaşarak e-bülten yayıncılığı hakkında bilgi verin.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Haber Ajandası Haber gündeminde işletmeler ve iş dünyası için son derece önemli bilgilerin yanı sıra şirketler ve sektörler için bilgilendirici içerikler de yer alıyor.