Yeşil Ekonomi Nedir?
Yeşil ekonomi gelir, istihdam ve büyümeyi dengeler; Karbon salınımını azaltarak, biyoçeşitliliği artırarak, ekosistem kayıplarını önleyerek kamu ve özel sektör desteği sağlar.

Sürdürülebilir kalkınma konusu, ulusal ve küresel ekonominin vazgeçilmez bir unsuru olup, hem Kyoto Protokolü'nün hem de Paris Sözleşmesi'nin kabul edilmesiyle devletler nezdinde yerini almıştır. Bu bağlamda gelişmiş ekonomilerin teknoloji ve enerji verimliliği bağlamında yüksek teknolojiler ve yeşil ekonomi kavramları hakim hale gelmiştir.
Yeşil ekonomi nedir?
Yeşil ekonomi, kelimenin tam anlamıyla sosyal refahı ve sosyal eşitliği artırmak, çevresel riskleri ve ekolojik kıtlığı azaltmak anlamına gelir. Yeşil ekonomi en basit ifadeyle düşük karbon salınımı, kaynakların etkin kullanımı ve sosyal sorumluluk gibi kavramları içermektedir.
Yeşil ekonomi gelir, istihdam ve büyümeyi dengeler; Karbon salınımını azaltarak, biyoçeşitliliği artırarak, ekosistem kayıplarını önleyerek kamu ve özel sektör desteği sağlar. 2008 sonlarında Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP); yeşil ekonomi “gelecek nesilleri önemli çevresel risklere ve ekolojik kıtlığa maruz bırakmadan uzun vadede insan refahını artıracaktır; mal ve hizmetlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili ekonomik faaliyetler sistemi olarak tanımlar. UNEP öncülüğünde yürütülen Yeşil Ekonomi girişiminin temel amacı, yeşil sektörlerde planlanan yatırım ve analizler için gerekli desteği sağlamaktır.
Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?






