En Çok Tavsiye Edilen Çocuk Kitapları

En çok tavsiye edilen çocuk kitapları arasında çok çeşitli seçenekler mevcut olup, dünya klasiklerinden yerel kitaplara kadar bu alanda sayısız eseri bulmak oldukça kolaydır.

Ekim 19, 2023 - 09:39
Mart 19, 2024 - 00:53
 0  87
En Çok Tavsiye Edilen Çocuk Kitapları

Çocuk kitapları alanında çok çeşitli ürünler bulunmaktadır. Dünya klasiklerinden yerli kitaplara kadar bu alanda sayısız eser bulmak mümkün. Çocukları okuma alışkanlığı kazanırken en iyi çocuk kitaplarıyla tanıştırmak tüm yaşamlarını olumlu yönde etkileyecektir. Öğretmen ve pedagogların en çok önerdiği çocuk kitapları önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Bunların hangileri olduğunu merak ediyorsanız içeriğe bir göz atın.

Andersen’den masallar


Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen tarafından yazılan bu kitap, en çok tavsiye edilen çocuk kitapları arasında özel bir yere sahiptir. Hatta Kibritçi Kız, Teneke Asker ve Uçan Sandık gibi en popüler çocuk masallarını bile içerir. Andersen'den Masallar oldukça keyifli ve öğretici bir kitap. Hemen hemen her yıl en çok satanlar listelerinde gördüğümüz bu kitap, özgün hikayeleriyle birçok nesile ilham kaynağı oldu. Eser, günümüzde öğretmenler ve pedagoglar tarafından en çok tavsiye edilen çocuk kitaplarından biridir.

Define adası


Robert Louis Stevenson'un yazdığı Define Adası kitabı çocuk klasikleri alanında farklı bir yere sahiptir. Usta yazar bu eserinde hazine avcılığını ele almaktadır. Okuyucuyu maceralarla dolu olağanüstü bir evrende yolculuğa çıkarıyor. Ahlak kavramına ışık tutan bu kitap, doğru ile yanlış arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Uzun yıllardır bestseller olan bu kitap en çok tavsiye edilen çocuk kitaplarından biridir.

Beyaz diş

Listemize ekleyeceğimiz bir diğer kitap ise Jack London'ın Beyaz Diş'i. 9-12 yaş grubuna uygun olan bu kitapta, hem köpek hem de kurt kanı taşıyan Beyaz Diş adında bir kurt başrolde yer alıyor. Beyaz Diş'in soğuk, açlık gibi zorlu koşullarda hayatta kalma mücadelesi oldukça ibretliktir.

Mağarada kalan Beyaz Diş bir gün gerçek dünyayla karşı karşıya gelir. Böylece yaşamı yeniden keşfetmeye başlar. Yaşadığı dönüşüm süreci onun şefkatli ve mutlu bir yaşam sürmesinin önünü açar. 9-12 yaş grubuna uygun olan bu kitap, oldukça uygun fiyatlarıyla her zaman çok satanlar kitap listelerinin üst sıralarında yer alıyor.

Charlie’nin çikolata fabrikası

Usta yazar Roald Dahl'ın kaleme aldığı Charlie'nin Çikolata Fabrikası, ilkokul öğrencilerinin en çok tavsiye ettiği çocuk kitaplarının başında geliyor. Çok satanlar kategorisinde yer alan bu kitap, Charlie'nin Billy Wonka'nın fabrikasındaki maceralarını anlatıyor. Çikolatayı çok seven Charlie fakir bir ailenin çocuğudur. Ancak bir gün Wonka'nın daveti üzerine çeşitli testlerden geçerek çikolata fabrikasının varisi olur. Kitabın ana mesajı açgözlülüğün çok kötü bir şey olduğudur.

Büyükbabamın gizemli devi

Listemize ekleyeceğimiz bir diğer popüler çocuk kitabı ise Dedemin Gizemli Devi. David Litchfield'ın bu kitabı önyargının ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Bizden farklı olanlardan korkmamamız gerektiğini öğretir bize. Hikaye, büyükbabasının gizemli devle ilgili hikayesini dinleyen ve ona inanmayan küçük Billy ile başlıyor. Deve karşı önyargılı olan Billy, korkutucu görünen şeylerin aslında öyle olmayabileceğini öğrenir. Bu kitabı aynı zamanda çok satanlar, çok ucuz kitaplar kategorisinde de bulabilirsiniz.

Üç kedi bir dilek

Sara Şahinkanat'ın Çocuk Kitabı Üç Kedi ve Bir Dilek, Piti, Pati ve Pus isimli üç küçük kedinin dostluğunu anlatıyor. Ancak üç kedinin de farklı karakterleri vardır. Bu durum aralarındaki ilişkilere de yansıyor. Bu sevimli kedilerden biri olan Piti, Pus'un anlattığı dilek efsanesini dinler ve dileğinin gerçekleşmesi için kayan bir yıldızın gelmesini bekler. Kitabın ana mesajı gerçek dostluğun önemidir. 3-6 yaş grubuna uygun olan bu kitap en çok tavsiye edilen çocuk kitaplarının başında geliyor.

Huysuz uğurböceği

Son yıllarda çok satan ve çok ucuz kitap kategorilerinde çokça görmeye başladığımız Huysuz Uğur Böceği, usta yazar Eric Carle'ın imzasını taşıyor. Kitapta kaba ve zalim bir uğur böceğinin hikayesi anlatılıyor. Uğur Böceği'nin başına gelenler oldukça komiktir çünkü o iyi bir insan değildir. Üstelik öğreticidir. 4 yaş üzeri çocuklara uygun olan bu kitap özellikle onların çevreleriyle ilişkileri konusunda iyi bir rehberdir. Bu nedenle okul öncesi yaş grubu için en çok tavsiye edilen çocuk kitaplarından biridir.

Değnek adam

Listemize ekleyeceğimiz son kitap Julia Donaldson'ın The Stick Man'i. Ormanında mutlu bir hayat süren Çöp Adam bir gün dışarı çıkar ve başına hiçbir şey gelmez. Her şeyden önce köpeğin attığı bir oyuncak haline gelir. Sonra çocuk oyuncağı oluyor. Suya düşer ve kuğu yuvasında çöp haline gelir. 3-4 yaş grubuna uygun olan bu kitap çocuklara doğa sevgisini aşılıyor. Aynı zamanda aile değerlerini de anlatıyor. Julia Donaldson'ın samimi anlatımı sayesinde bu kitap son yıllarda en çok satan ve çok ucuz kitaplar kategorisinde büyük ilgi gördü.

En çok tavsiye edilen çocuk kitapları arasında çok çeşitli ürün ve fiyat aralıkları bulunmaktadır. Online kitap mağazaları aradığınız pek çok kitabı en uygun fiyatlara bulmanızı sağlar. Nitekim ülkemizde ucuz çocuk kitapları denilince akla gelen ilk adreslerden biri olan alternatif kitap sitesinden tüm bu kitapları uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Bütçenize en uygun kitapları en çok satanlar ve çok ucuz kategorilerde bulabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

EXENONLINE EXENONLINE, e-ticaret ve e-ihracat deneyiminin oluşturduğu butik bir e-ticaret ajansıdır.