SEO İşletmeler İçin Neden Önemlidir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesinin Google, Yahoo veya Bing gibi arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) konumunu artırmak için kullanılan yöntemi ifade eder.

Mayıs 29, 2022 - 07:43
Şubat 5, 2024 - 06:11
 0  68
SEO İşletmeler İçin Neden Önemlidir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesinin Google, Yahoo veya Bing gibi sitelerdeki arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) konumunu artırmak için kullanılan yöntemi ifade eder. İşletmeniz için bir SEO stratejisi geliştirmek, satışlarınızı ve gelirinizi artırmanın yanı sıra tüketici trafiğini web sitenize çekmenize de yardımcı olabilir. SEO stratejinizi geliştirmeye başlamanıza yardımcı olmak için, Google gibi arama motorlarının organik arama web sitesi yerleşimlerini sıralamak için metrikleri nasıl kullandığını anlamanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Bir arama motorunun amacı, aradığınız bilgiyi olabildiğince hızlı ve doğru bir şekilde sunan tarafsız sonuçlar sağlamaktır. Bunu yapmak için, arama motorları ilgili tüm bilgileri çevrimiçi olarak tanımlayabilir ve bunları kalite ve alaka düzeyine göre sıralayabilir. Arama motorlarının organik bir aramada web sitelerini sıralarken yüzlerce faktör vardır. Şaşırtıcı bir şekilde, milyarlarca veri parçasını 0,5 saniye kadar kısa bir sürede analiz edebiliyorlar.

Sitenizi optimize etmek için yaptığınız işlemler, SEO sıralamanız üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır. H1 etiketleri, web sitenizin meta açıklamasında kullanılan kelimeler, içerik ve anahtar kelime yoğunluğu, kalıcı geri bağlantılar, sıralamanızı iyileştirmek için kullanabileceğiniz birçok şeyden bazılarıdır. İşte bu bileşenlere ve bunların arama motorlarıyla nasıl ilişkili olduğuna bir göz atın.

H1 Etiketleri


H1 etiketleri, içeriğinize başlık eklemek için kullandığınız daha büyük başlıklardır. Örneğin, bu makalenin H1 başlığı 'SEO işletmeler için neden önemlidir?' Bu makale, birisi H1 etiketinde bulunan 'SEO' ve 'işletme' gibi anahtar kelimeleri aradığında Google'da görünebilir. H1 etiketlerinizin göstermek istediğiniz anahtar kelimelerle alakalı olduğundan emin olun. Başlıklar, alt başlıklar ve meta açıklamalar uyumlu olmalıdır.

Anahtar kelime yoğunluğu


Hedef kitlenizin aradığı anahtar kelimenin web sitenizde görünmesi için geçen süredir. Anahtar kelimelerinizi yalnızca H1 etiketlerinize değil aynı zamanda içeriğinizin gövdesine de dahil ettiğinizden emin olun. Anahtar kelimelerinizi sık sık eklemek isteyebilirsiniz ancak içeriğinizi aşırı kalabalıklaştırmayın. Google'ın eşanlamlı anahtar kelimelerin kullanımını da dikkate alacağını unutmayın. Kelimeleri tekrar etmemeye veya içerik metninde istiflememeye dikkat edin. Bu konuda kelime dengesinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlamanız gerekiyor.

Meta açıklaması

Meta açıklaması, html etiketlerinizde arama motorlarına sağladığınız açıklamadır. Web siteniz için kullandığınız meta açıklama, hedef kitlenizin aramasını istediğiniz anahtar kelimeleri de içermelidir.

Kalıcı bağlantılar

Kalıcı bağlantılar, web sitenize özgü kalıcı bağlantıları ifade eder. Google'da üst sıralarda yer almak için anahtar kelimelerinizi bu kalıcı bağlantılara dahil etmeniz avantajlıdır. Örneğin, bahçe malzemeleri ile ilgili bir web siteniz varsa ve tüketicilerinizin "çim ürünleri" anahtar kelimesini bulmasını istiyorsanız, https://www.tekzen.com.tr/cim-halilar gibi bir kalıcı bağlantı sayfasına sahip olmanız en doğrusudur.

Geri bağlantılar

Geri bağlantılar, diğer web sitelerinin sitenize geri bağlanabilmesi için izleyicilere web sitenizin URL'sini sağlamak içindir. Örneğin, Forbes web sitesi işletmenizden bahsediyorsa ve okuyucuları için web sitenize bir geri bağlantı içeriyorsa, bu bir geri bağlantı olarak kabul edilir. Bunlardan ne kadar fazlasına sahipseniz, anahtar kelimeleriniz için daha üst sıralarda yer alma şansınız o kadar artar.

Ancak geri bağlantılarınızın kaynağı da bir sıralama faktörüne sahiptir. Google kaliteye değer verir ve geri bağlantınızın geldiği kaynak ne kadar büyük olursa (örneğin Forbes, NY Times, .gov adresleri vb.), SERP'lerinizde daha üst sıralarda yer alma şansınız o kadar artar. Web sitelerinden geri bağlantı satın almanın 'siyah şapka SEO' olarak kabul edildiğini ve önerilmediğini unutmayın.

SEO süreci nasıl yürütülmelidir?

SEO stratejisi uzun vadeli bir süreç olmalıdır. Bir Google aramasının ilk sayfasında yer almak bir gecede gerçekleşmez. SEO stratejinizin sürekli bir süreç olması gerekir. Teknoloji geliştikçe arama motorları, web sitenizin nasıl sıralanacağını tanımlayan algoritmalarını değiştirerek bu değişikliklere uyum sağlar.

SEO stratejinizi takip edin ve güncel olduğundan emin olun. SEO stratejiniz, uygun özenle sizin ve işletmeniz için uzun bir yol kat edecektir. Yalnızca mevcut müşteri tabanınıza sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda anahtar kelimeleriniz için ilk 5 aramayı yaparak pasif olarak web sitenize trafik toplayabilirsiniz. Müşteriler, işletmeniz hakkında bilgi ararken sizi ve işletmenizi kolayca bulabilir. SEO stratejinizi takip etmenin iyi bir kuralı, rakipleriniz tarafından kullanılan taktikleri araştırmaktır. Google'da kendi anahtar kelimelerinizi arayın ve ilk 5 aramaya kimin girdiğini görün, ardından nasıl ve neden üst sıralarda yer aldıklarını görmek için web sitelerini analiz edin.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haber Türkiye iş dünyasında en son yaşanan gelişme, son dakika haber, tanıtım yazısı ve blog haberleri takip edin.