Flexible Kablo Nedir?

Asansörler için özel olarak üretilen Flexible kablolar, elektrik sektöründe kullanım için Flexible kablo çeşitlerini sunmaya devam etmektedir. Asansörlerde kumanda bağlantısı olarak esnek yassı kablo kullanılmaktadır.

Mayıs 27, 2022 - 15:47
Şubat 5, 2024 - 06:23
 0  60
Flexible Kablo Nedir?

Asansörler için özel olarak üretilen esnek kablolar, elektrik sektöründe kullanılmak üzere yassı kablo çeşitlerini sunmaya devam ediyor. Türkiye'deki esnek kablo üreticileri arasında yer alan firmalar, 35+ farklı ülkenin kablo standartlarına uygun asansör kabloları ihraç etmektedir.

Esnek kablo fiyatı, kablonun kesit bilgisine göre değişmektedir. İçeride kullanılan bakır ve yüzeyin plastik kablo dış kılıf malzemesi PVC maliyet hesabına eklendiğinde esnek kablonun fiyatı 20 ile 50 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat günün döviz kuruna ve hammadde değişimine göre değişmektedir. Elektrolitik kalaylı ince çok telli bakır iletkenli, kauçuk izoleli, çok damarlı alev ve yağa dayanıklı kloropren kauçuk dış kılıflı yassı kablolardır. Asansörlerde, vinçlerde, konveyörlerde ve hareket eden araçlarda kontrol ve besleme kablosu olarak kullanılır. Kloropren kauçuktan özel olarak üretilmiş koruyucu dış kılıf yağa, motorine, aside, kimyasallara, ozona ve aleve karşı dayanıklıdır. Her türlü hava ve çevre şartlarında çalışabilir.

Esnek kablo nedir?


Flexible yassı kablo asansörlerde kontrol bağlantıları olarak kullanılır. Flexible yassı kablo hareket hızı 1.6 m/sn'yi aşmayan serbest asılma uzunluğu; 35 metreyi geçmeyen -40 - 0 C ve 60 - 0 C çevre sıcaklığı arasındaki projeler için kullanılır. Kısa mesafe için kullanılmasına rağmen 24 iletkenli çelik tel destekli kablolar, serbest asılma uzunluğu 35 mt'yi geçen tesislerde kullanılabilir. Bu kablo TS EN 50214 standardına uygun olarak üretilir. Flexible (esnek) kablolar, endüstride yaygın olarak kullanılsa da teknik olarak asansör kablosu veya yassı kablo olarak tanımlanabilir. Asansörlerde enerji iletimi için esnek kablo kullanılmaktadır. Asansör kabinlerinde gördüğünüz şalt, aydınlatma, havalandırma gibi sistemlerin enerjisi de bu yassı kablo ile taşınır.

Yassı kablo kullanım alanları


Flexible kablo makine dairesindeki kumanda panosu ile kabinin üstündeki revizyon kutusu arasına bağlanır. Kabinin bütün elektrik bağlantısı bu kablo ile sağlanmaktadır.

  • Kabin aydınlatması
  • Kabin içi kat butonlarının beslemesi
  • Stop butonu ve alarm butonunun beslemesi
  • Revizyon kutusundaki butonlarının beslemesi
  • Kabin üstü aydınlatmasının beslemesi
Flexible kablo nerelerde kullanılır?

Esnek kablolar, genellikle dar ve zorlu alanlarda kullanım için idealdir. Elektronik cihazların iç bağlantıları, hareketli makineler, robotik sistemler, tıbbi cihazlar gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Esnek yapıları sayesinde eğilip bükülmeleri sayesinde yerden tasarruf sağlar ve montaj esnekliği sunar. Endüstriyel alanlarda, taşıma hatlarında ve hareketli parçaların bağlantılarında sıklıkla tercih edilirler. Taşıma endüstrisinde araç içi kablo yönlendirme için de kullanılabilirler. Esnek kablolar, güvenilir iletişim ve güç iletimi sağlarken karmaşık fiziksel koşullara uyum sağlar.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haber Türkiye iş dünyasında en son yaşanan gelişme, son dakika haber, tanıtım yazısı ve blog haberleri takip edin.