Açlık Sınırı 6 Bin Lirayı Aştı

Türk-İş, çalışanların yaşam koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliklerinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla Mayıs ayında yaptığı sonuçları açıkladı.

Mayıs 29, 2022 - 08:38
Ağustos 7, 2023 - 07:03
 0  46
Açlık Sınırı 6 Bin Lirayı Aştı

Türk-İş, çalışanların yaşam koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliklerinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay Mayıs ayında yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 6.017,85 TL, Gıda harcaması ve giyim, barınma (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için diğer zorunlu aylık harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 19.602,14 TL'ye, bekar bir çalışanın 'geçim gideri' ise aylık 7.836,46 TL'ye yükseldi.

Gıda fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 108


Mutfak enflasyonundaki değişim şöyle oldu: Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin 'yemek için' yapması gereken asgari harcama miktarında bir önceki aya göre artış yüzde 13,04 oldu. Son on iki ay itibarıyla artış oranı yüzde 107,76 olarak hesaplandı. Beş aylık değişim oranı %46,85 oldu.

Ne enflasyon yavaşlıyor, ne de alım gücü yükseliyor


Türk-İş'ten yapılan açıklamada, "Üretim ve tedarik maliyetlerinin artması nedeniyle arz etkisi ve her geçen gün azalan satın alma gücünü sürdürmek için gündeme getirilen talep etkisi nedeniyle özellikle gıdadaki fiyat artışlarının önüne geçilememektedir. Bunlara ek olarak, düşük faiz oranları ve kredi genişlemesi sonucu fiyat dengesi de bozulan piyasada temel gıda maddeleri ve bazı temel ihtiyaç maddelerinde KDV indirimi fiyat artışlarının çok gerisinde kalırken, vergilerin düşmesine de neden oldu. gelirler. Ne enflasyon düşüyor, ne de alım gücü artıyor. İşçi, memur, emekli, öğrenci, esnaf nefes alamıyor." ifadeleri kullanıldı. (Dünya)

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haber Türkiye iş dünyasında en son yaşanan gelişme, son dakika haber, tanıtım yazısı ve blog haberleri takip edin.