Antep Baklavasının Besin Değeri Nedir?

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından Gaziantep baklavası, lezzetinin yanı sıra besin değeriyle de dikkat çeken bir tatlımızdır. Peki Antep baklavasının besin değerini merak ediyor musunuz?

Sep 6, 2023 - 09:08
Şubat 5, 2024 - 06:27
 0  26
Antep Baklavasının Besin Değeri Nedir?

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından Gaziantep baklavası, lezzetinin yanı sıra besin değeriyle de dikkat çeken bir tatlımızdır. Severek tüketilse de birçok yiyecekte olduğu gibi fazlası zararlı olabiliyor. Peki Antep baklavasının besin değerini merak ediyor musunuz? Bu yazımızda konuya ilişkin faydalı bilgiler paylaşacağız. 

Bir Dilim Baklava Kaç Kaloridir?

Antep baklava için besin değeri aslında yapıldığı tarife göre değişmekte. Üretimde kullanılan malzemelerin ve miktarlarının farklılık göstermesi bunun en önemli nedenidir. Ancak yine de bir dilim baklava ortalama 165 kaloriye sahiptir. Dolayısıyla iki dilim baklava yediğinizde toplamda yaklaşık 330 kalori almış olursunuz.

Karbonhidrat, Yağ, Şeker, Protein

Baklavanın içerisinde enerji düzeyi yüksek karbonhidrat, şeker ve yağ bulunur. Bunların yanı sıra bir miktar protein de mevcut. Bir porsiyon baklava 4 dilimden oluşur. Bu da yaklaşık 120 grama tekabül eder. 100 gram Antep baklavada yaklaşık 49,36 gram karbonhidrat, 21,48 gram yağ vardır. 

Kilo Almadan Baklava Yemek Mümkün mü?

Antep baklavanın besin değeri ve içeriğinden bahsettik. Baklavanın kalori miktarını fazla bulmuş olabilirsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok. Porsiyon kontrolü ve doğru bir beslenme ile kilo almadan da baklava tüketmeniz mümkün. Bununla birlikte baklavayı tükettiğiniz saate dikkat etmeli ve günlük hareket miktarınızı buna göre ayarlamalısınız. 

Haftada bir veya iki kez metabolizmanızı şaşırtmanız mümkün. Kendinizi Gaziantep baklavası ile ödüllendirerek bu lezzet deneyimini yaşayabilirsiniz. Bunu yapmak için bir öğününüzden karbonhidratı çıkararak yerine baklavayı ekleyebilirsiniz. Böylelikle sağlıklı bir baklava tüketimi gerçekleştirebilirsiniz. 

Baklava Yediğiniz Öğüne Dikkat Edin!

Baklava tüketiminin miktarı kadar zamanlaması da önemli bir konudur. Özellikle sabah saatlerinde veya akşamüzeri baklava tüketimi için ideal zamanlardır. Oysa akşam tükettiğiniz baklava vücudunuzda yağ olarak depolanır. Bu yüzden akşam saatlerinde baklava tüketmek sağlıklı bir yöntem değildir. Sindirimin yavaşladığı zaman dilimlerinde hazım zorlaşacağı için baklava tüketimi mide rahatsızlığına yol açar. 

Örneğin öğle vaktinde lif içeren bir besinin ardından ödül olarak baklava tüketebilirsiniz. Yine aynı şekilde, yeşillik ve protein ağırlıklı bir öğünden sonra tatlı olarak bir veya iki dilim baklava ile öğününüzü tatlandırabilirsiniz. Baklava yediğiniz gün hareket ederek, fiziksel aktivitenizi artırarak denge oluşturabilirsiniz. 

İşte gördüğünüz gibi, basit ama etkili yöntemlerle, dengeleyici ekleme ve çıkarmalarla içiniz rahat bir şekilde Antep baklava yemeniz mümkün. Porsiyon dengelemek, öğünün zamanına dikkat etmek ve hareketi artırmak kilo almadan baklava tüketmeniz için yeterli olacaktır.

Çelebioğulları ile Doğal ve Katkısız Baklava

Baklavanın besin değerinden ve kilo aldırmayan tüketim şeklinden kısaca bahsettik. Peki en iyi malzemelerden geleneksel yöntemlerle yapılan en lezzetli baklavalara nasıl ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? 

Temelleri 1984 yılında Gaziantep’te atılan Çelebioğulları, geleneksel baklava lezzetini günümüze taşıyor. Tümüyle doğal malzemelerden ürettiği baklavaları yerli kullanıcıların yanı sıra yurt dışı pazarlarda da büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar baklavalarıyla birçok ödüle layık görülen Çelebioğulları, internetten baklava satışı konusunda da önemli bir pazar gücüne sahip. Çeşit çeşit baklava, tatlı ve kuruyemiş seçenekleri için siz de celebiogullari.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

EXENONLINE EXENONLINE, e-ticaret ve e-ihracat deneyiminin oluşturduğu butik bir e-ticaret ajansıdır.