Rattan Sehpa Alırken Dikkat Edin!

Rattan Sehpa alırken dekoratif sehpa çeşitleri arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü tıpkı malzeme kalitesi gibi işçilik kalitesi de dikkat etmeniz gereken bir konudur.

Kasım 6, 2023 - 10:46
Haziran 23, 2024 - 06:00
 0  72
Rattan Sehpa Alırken Dikkat Edin!

Doğal dekorasyon ürünlerine ilginiz varsa er ya da geç rattan sehpa çeşitleriyle karşılaşacaksınız. Üstelik birbirinden güzel rattan dekoratif sehpa çeşitleri arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz. Hammadde, boyut ve renk bakımından oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olan rattan sehpalar arasından seçim yapmak bazen zor olabiliyor. Bu yazımızda rattan sehpa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verelim.

Rattan sehpanın işçilik kalitesi neden önemlidir?


Piyasada farklı kalite özelliklerine sahip birçok rattan çeşidini bulmak mümkündür. Bunlardan bazıları daha kaliteli. Bu sayede uzun süreli bir kullanım deneyimi sağlar. Bazıları kalitesiz. Fiyatları ucuz olsa bile ileride ek maliyet yaratacak olması olumsuz bir durumdur. Alacağınız rattan sehpanın malzeme kalitesine özellikle dikkat etmelisiniz.

Rattan sehpa alırken tıpkı malzeme kalitesi gibi işçilik kalitesi de dikkat etmeniz gereken bir konudur. Nitekim malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsun işçilik kötü ise rattan sehpanız uzun ömürlü bir kullanım sağlamayacaktır. Bu ürünler el yapımı olduğundan kaliteli işçilikle birleşen ürünler kullanıcı memnuniyeti açısından daha değerlidir.

Kullanım amacına göre nasıl seçim yapılır?


Rattan sehpalardan bazıları sadece dekorasyon amaçlıdır. Bu ürünlerin taşıma kapasitesi diğerlerine göre daha düşüktür. Bazı ürünlerde taşıma kapasitesi çok daha yüksektir. Sadece iç dekorasyon amaçlı rattan sehpa alacaksanız ürünün estetik özelliklerine dikkat etmelisiniz. Tekrar kullanılabilen ürünlerde ise mekanın genişliğine ve tipine en uygun ürünleri tercih edebilirsiniz.

Çevresel etkilere karşı direnç

Rattan sehpalar güneş ışığı başta olmak üzere birçok çevresel etkiye maruz kalmaktadır. Özellikle dış mekanlarda kullanacağınız rattan sehpalarda bu durumla daha sık karşılaşabilirsiniz. Rattan sehpalar, nem direncinin düşük olduğu ve güneş ışığına aşırı maruz kalan ortamlarda sağlıklı bir kullanıcı deneyimi sunmamaktadır.

Dekorasyon stiliyle uyum

Rattan sehpa modelleri dekorasyon tarzlarıyla yakından ilişkilidir. Özellikle bohem tarzı ev dekorasyonu söz konusu olduğunda rattan sehpa seçimi çok daha önemli hale geliyor. İyi seçilmiş bir rattan sehpa ile bohem dekorasyon tarzınız çok daha estetik bir nitelik kazanacaktır. Sehpanın genişlik, yükseklik, gövde ve çap uyumu ne kadar iyi olursa mekanda yapacağınız dekorasyon uygulaması da o kadar güzel görünecektir. Yanlış stil seçimleri mekanda kavram karmaşası yaratır.

Fonksiyonel özellikler 

Rattan sehpaların fonksiyonel özellikleri ürünün kullanım şeklini doğrudan etkilemektedir. İhtiyaçlarınıza göre örneğin tekerlekli sehpa çeşitlerini seçebilirsiniz. Bu sayede sehpayı taşımanız gerektiğinde herhangi bir zorluk yaşamayacaksınız. Benzer bir durum depolama alanları için de geçerlidir. Çekmeceler ve diğer saklama alanları da duruma göre iyi bir seçim olabilir. Rattan sehpa satın almadan önce bunlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Boyut ve taşıma kapasitesi 

Beğendiğiniz rattan sehpayı satın almadan önce mutlaka ürünün boyutuna ve taşıma kapasitesine dikkat etmelisiniz. Nitekim sehpa olarak kullanılabilecek ürünlerin ölçüleri yan sehpa ölçüleri ile aynı olmayacaktır. Taşıma kapasiteleri de boyutlarla yakından ilişkilidir. Aynı zamanda malzeme kalitesine de dikkat edilmesini gerektirir. İhtiyaçlarınızı karşılayamayan ürünler kısa sürede deforme olur, bu da ek maliyet yaratır.

Satış kanalı seçimi

Rattan sehpa alırken dikkat etmeniz gereken konulardan biri de satış kanalı seçimidir. Alışverişinizi güvenilir noktalardan yaparsanız ürün seçimi ve kalitesi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşmazsınız. Aksi takdirde değişim veya iade süreçleri, hasar ve onarım işlemleri gibi birçok konuda sayısız zorlukla karşılaşma riskiniz artar.

Uzun yıllardır ev dekorasyonu alanında hizmet veren MyLamp, ihtiyacınız olan rattan sehpa çeşitlerine uygun fiyatlarla sahip olma imkanı sunuyor. 1965 yılında kurulan MyLamp, birçok patentli ürünüyle sektöre damgasını vurmuştur. Rattan sehpa ve diğer dekoratif ürünlerde büyümesini sürdürdü. Mobilya alışverişlerinizde MyLamp'ın ayrıcalıklarla dolu dünyasını keşfetmek için mylamp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

EXENONLINE EXENONLINE, e-ticaret ve e-ihracat deneyiminin oluşturduğu butik bir e-ticaret ajansıdır.