Hamilelikte nelere dikkat edilmelidir?

Hamilelik döneminde sağlıklı bir hamilelik ve bebeğin iyi gelişimi için bazı önlemler alınmalıdır. Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak durulmalı, doktor kontrolleri düzenli olarak yapılmalıdır.

Ağustos 9, 2023 - 15:52
Şubat 5, 2024 - 06:26
 0  24
Hamilelikte nelere dikkat edilmelidir?

Hamilelik döneminde sağlıklı bir hamilelik ve bebeğin iyi gelişimi için bazı önlemler alınmalıdır. Dengeli ve çeşitli beslenme ile beslenme sağlanmalı, özellikle folik asit, demir, kalsiyum ve protein ihtiyacına dikkat edilmelidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden kaçınılmalıdır. Doktor kontrolleri düzenli olarak yapılmalı ve önerilen testlere uyulmalıdır. Aşırı stresten kaçınılmalı, uygun ve hafif egzersizler yapılabilir. İlaç sadece doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Hijyenik bir yaşam tarzı benimsenmeli ve sağlık standartlarına uygun besinler tüketilmelidir. Tehlikeli faaliyetlerden kaçınılmalı, düşme ve yaralanma riskleri en aza indirilmelidir. Doğum ve bebek bakımı ile ilgili doğru bilgilerin alınması anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Hamilelikte ne yapılmamalıdır?


Hamileyken bazı önlemler alınmalıdır. Bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebileceği için sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden kaçınılmalıdır. İlaç sadece doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Aşırı kafein tüketiminden kaçınılmalı, yüksek kalorili ve işlenmiş gıdalardan kaçınılmalıdır. Tehlikeli sporlardan ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalı, düşme riskinin olduğu durumlardan kaçınılmalıdır. Sıcağa maruz kalma, sıcak banyo yapma ve aşırı sıcak havalarda dikkatli olunmalıdır. Kedi ve toprakla temas gibi enfeksiyon riski oluşturan durumlardan kaçınılmalıdır. Düzenli doktor kontrolleri ve muayeneleri ihmal edilmemeli, bir sorun olduğunda uzmana bildirilmelidir.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Haber Ajandası Haber gündeminde işletmeler ve iş dünyası için son derece önemli bilgilerin yanı sıra şirketler ve sektörler için bilgilendirici içerikler de yer alıyor.